امواج میکروویو در مسیر حرکت خود پس از برخورد با ماده یا از آن عبور می کند و یا جذب آن می شود. این امواج جذب موادی که حاوی آب هستند مانند غذا و بدن انسان می شوند. قرار گرفتن در معرض تابش امواج مایکروویو می تواند به مرور موجب سوختگی های بافتی و آب مروارید شود. این در حالی است که بنا بر تحقیقات صورت گرفته تمام مایکروفر های موجود در بازار نشتی امواج دارند که بسیار خطرناک است.
بسیاری از محققان نیز معتقدند که امواج مایکروویو آنقدر انرژی دارد که بتواند ساختار مولکولهای غذا را تخریب کرده و موجب سرطان شود. این تاثیر به قدری زیاد است که وقتی در سال 1991 خونی منجمدی را که توسط مایکروفر گرم کرده بودند به بیماری تزریق کردند آن بیمار فوت کرد. پزشکان دریافتند که امواج مایکروفر باعث تغییر ماهیت سلولها و گلبولهای خونی شده بود.
همچنین استفاده از غذاهای مایکروویو شده باعث کاهش حافظه، لطمه به مغز، اختلال در تولید هورمونهای مردانه و زنانه و کاهش و اختلال در سیستم دفاعی بدن می شود. این در حالی است که برخورد مستقیم این اشعه با انسان باعث پاره شدن رشته های "دی ان ای" بدن و به دنیا آمدن نوزادان ناقص الخلقه می شود.
علاوه بر موارد فوق برخی از غذاها همانند سیب زمینی اگر در مایکروفر گرم شود باعث لطمه شدید به مغز در حال رشد کودکان می شود. همچنین یکی دیگر از مضرات احتمالی دستگاه های ماکروفر در مورد گرم کردن دوباره ی غذاهاست که موجب بقای میکروبهای غذا و تغییر ماهیت آنها شده که بسیار برای بدن آسیب زا است.